Понад 50% дітей вже вакциновано від поліомієліту

Станом на 6 листопада 2015 року в Україні проти поліомієліту вакциновано понад 1 млн 200 тисяч дітей, що становить 53,7 % від загальної кількості запланованої імунізації. Про це йшлося на брифінгу керівництво МОЗ та представників міжнародних організацій ВООЗ і ЮНІСЕФ.
У МОЗ повідомили, що перший раунд додаткової імунізації проти поліомієліту стартував 19 жовтня і тривав протягом 3-х тижнів, до 9 листопада 2015 року.
За словами міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі, у першому раунді планувалося охопити щепленнями 2 314 988 дітей.
«Станом на 6 листопада вакциновано 1 244 257 дітей, що становить 53,7 % від загальної кількості. Це гарний показник, і деякі регіони впоралися найкраще: в Кіровоградській області вакцинували 85,3 % дітей, в Миколаївській 77,5 %, Хмельницькій 78,3 % малюків».
В свою чергу координатор команди ВООЗ з реагування на спалах поліомієліту Денніс Кінг зазначив, що такий результат свідчить про довіру батьків до вакцинації та до Міністерства охорони здоров`я, що є позитивним сигналом.
«Ми плануємо, що другий і третій раунд пройдуть з вдосконаленням координації, доставки та організації всього процесу. Результатом трьох раундів імунізації має стати 95% вакцинованих дітей в Україні. З огляду на результати першого раунду, сподіваюся, нам це вдасться», - зазначив Кінг.
Представник ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс висловила переконання, що надалі активніше підтримувати вакцинацію має уряд України.
«У наступних двох раундах додаткової імунізації ми врахуємо усі позитивні моменти, які побачили в першому раунді, але ми б хотіли бачити в цьому питанні кращу взаємодію між різними відомствами. Зокрема, Міністерство освіти має відігравати значну роль в інформуванні батьків щодо необхідності вакцинації дітей», - зауважила представник ЮНІСЕФ в Україні.
11-11-2015

Читайте также:

Зустрічаємо Великдень. Найстарші вихованці дитячого садка привітали з наступаючим святом!

Зустрічаємо Великдень. Найстарші вихованці дитячого садка привітали з наступаючим святом!

Коментарі

Коментарів немає
Додати коментар:
captcha


Наша адреса:

08153 Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Дачна, 38

тел:   (04598) 43-434;   (04598) 40-156


Всі права захищені © 2015 При копіюванні матеріалу посилання на наш ресурс обов`язковий! Powered by: OUR-CMS